De flesta aktiviteter är gratis. Höstlov nästa vecka? Passa på att testa något nytt. I Göteborg anordnas många olika aktiviteter. Det finns allt från landhockey och fäktning med ljussvärd till läskig högläsning och käpphästar. De flesta aktiviteter är gratis. 

Idrotts- och föreningsförvaltningen har beviljat stöd till ett antal höstlovsaktiviteter i år och alla dessa är gratis. Det går till exempel att testa ljussvärdsfäktning (light saber combat) hos Ludo sport, lek och landhockey hos Valhalla landhockey, boxningsträning hos Hisingens boxningsklubb, styrkelyft hos Göteborgs styrkelyft och hos Västra Frölunda IF kombineras fotboll och läsning. Den som gillar käpphästar kan ägna sig åt det hos Storås ridklubb och Kättilsröd 4H gård är öppen för besök.

Läskig högläsning

 På biblioteken är höstlovet ett läslov och det finns många nya böcker att upptäcka i hyllorna. Stadsbiblioteket gör också en digital satsning med högläsning ur några läskiga favoritböcker och det finns även en digital workshop i att skriva skräckfilmsmanus.

Flera aktiviteter på Blå Stället

 En distanserad familjeshow med världens bästa dinosaurielåtar blir det på Kulturhuset Blå Stället i Angered redan nu på lördag. “Pappa Kaspyl – Håll svanslängds avstånd” heter den. På Blå Stället går det också att experimentera och se hur man kan väva i papper. Det går även att göra så kallad stop motion-film på temat Spänning, skräck, mystik. Under måndagen är det barnfilmsfestival på Kulturhuset Blå Stället.

Sport och kollo

 Det finns mer sport att testa under lovet: Beachvolleyboll hos Göteborg beachvolley club, spontanidrott i Lundenhallen och curling för rullstolsburna hos Göteborgs curlingklubb. För barn som vill ägna sig åt teater och musik är det lovkollo i Kulturskolans lokaler i Frejaskolan. Det är även höstlov i Jubileumsparken.