Skriver om Göteborg och regn. Hallå där Karl-Johan Canestedt, projektledare för byggandet av Torslandaskolan och konceptet ”världens roligaste skola när det regnar”, som var ett av Göteborgs regn-projekt som nyligen uppmärksammades i en artikel i brittiska tidningen The Guardian. Blev du förvånad när projektet nämndes? 

– Nej, jag hade fått en förvarning om artikeln. Tidningen är en av världens äldsta och mest lästa tidningar, så det är såklart jättekul. Det visar att vi gör rätt saker och är på rätt väg tillsammans med stadens olika förvaltningar.

Hur kom konceptet ”världens roligaste skola när det regnar” till?

– I grunden handlar det om att vända regnet till en tillgång. Vi bygger skolor. När det regnar, regnar det även på taket och på skolgården. Tidigt i projektet valde vi att kroka arm med Rain Gothenburg som är en del av förvaltningen Kretslopp och vatten. Regnvatten kommer även att synas i konstinstallationer.

Vilka andra projekt driver du?

– Just nu avslutar vi Glöstorpsskolan 4-9 på Tuve Torg samt Backaskolan F-6. Båda verksamheterna startar upp i sina nya lokaler nu till höstterminen. Vi håller även på med ytterligare en skola i Torslanda, Noleredsskolan F-6.

Illustration: Link arkitektur