Lill Lindfors och speeddejtning är två av programpunkterna när Stadsteatern bjuder in till en temadag om att åldras. Dagen är en del av jubileumsfestivalen Årsrika 400 – en del av Göteborg 400 år. Skriv upp 28 maj i kalendern om du är intresserad.

Arrangörerna lovar en varm, livsbejakande och modig temadag där vi får ta del av musik och samtal kring kärlek, lust och årsrikedomen och om att få leva sitt liv fullt ut hela livet.

Lill Lindfors. Foto: Elisabeth Ohlson

Lill Lindfors sjunger om kärlek

På Stora Scenen framför Lill Lindfors den nyskrivna visan ”Tid att älska”, där Barbro Westerholm är en av låtskrivarna, och tre andra kärleksvisor ur sin rika repertoar, ackompanjerad av gitarristen Mats Norrefalk. Programmet innehåller också en föreläsning om kärlek och sex på äldre dagar av professor Ingmar Skoog. Vi får dessutom ta del av panelsamtalet ”Att åldras med värdighet, kärlek och glädje” som bryter tabun, inspirerar och väcker hopp. Undrar du hur det är att dejta på äldre dagar?  Eva Bäckman som deltog i Hotell Romantik delar med sig om sina erfarenheter under ett samtal med radiopsykologen Lasse Övling.

Speeddejting för årsrik kärlek och vänskap

Efter programmet på Stora Scenen följer speeddejting i Foajébaren.

–  Dejting kan vara ett jättebra sätt både för att finna nya vänner och kanske den stora kärleken, säger Emma Matsson, Åldersvänliga Göteborg.