Sommarens musikunderhållning på onsdagskvällarna i Redbergsparken är räddad. På onsdagen kör man dit ett tillfälligt scenflak som ersätter musikpaviljongen som brann ned för ett par veckor sedan.

Sommarmusik i Redbergsparken har blivit en tradition.

– Nästa år är det 20-årsjubileum. Tyvärr får vi inte fira det i den gamla musikpaviljongen som byggdes 1986 i ett samarbete mellan olika föreningar och intressenter i stadsdelen, säger Ulrika Thunberg på Örgryte stadsdels- förvaltning.

Gamla Redbergspojkars spelmanslag invigde årets säsong första onsdagen i juni. Två dagar senare stod paviljongen i lågor.

”Goda krafter samlas”

Brandförloppet var snabbt och snart rasade träkonstruktionen ihop. Många reagerade med bestörtning när de läste om branden i tidningen dagen efter.

– Det är förstås en väldigt tråkig händelse. Men samtidigt kan den också vändas till något positivt. Det märks att det samlas en massa goda krafter och vi har snabbt kunnat lösa den akuta situationen.

Det är kulturförvaltningen som lånar ut den mobila scenen under sommaren. Till hösten får förmodligen stadsdelens politiker ta ställning till om det ska byggas upp en ny permanent scen.

– Om det blir en återuppbyggnad kanske också fler kan bli involverade. Det finns till exempel en skola nedanför parken som skulle kunna dra nytta av en scen, säger Ulrika Thunberg.