Invigs 11 november. Med ungefär 30 programpunkter på stadens museer och bibliotek invigs en ny kulturfestival i Göteborg. Tillsammansfestivalen vänder sig till människor i alla åldrar och ger möjlighet att mötas över generationsgränserna.

Den 11 november invigs för första gången Tillsammansfestivalen. Under fyra dagar bjuds göteborgarna att ta del av en mix av olika kulturupplevelser. Förhoppningen är att festivalen ska ge människor en chans att mötas, oavsett vem man är.

− Kultur har förmågan att skapa gemenskap och bygga broar mellan människor, säger Drude Björningstad Quiñones på Generationsmöten i Centrum som är en av arrangörerna.

Tillsammansfestivalen invigs med en stor drop-in workshop i Kronhuset där Mosaikfabriken erbjuder besökarna att skapa mosaiktavlor. Workshopen leds av konstnären Saber ”Rezgar” Alipanah och tavlorna som tillverkas kommer senare att hänga på offentliga platser i Göteborg.

− Besökarna får en möjlighet att skapa sitt personliga uttryck och lämna ett bestående avtryck i staden. Fantasin har inga gränser, säger Drude Björningstad Quiñones.

Stadsbiblioteket belyser demokrati

Tillsammansfestivalen sammanfaller med avslutningen av utställningen Fira Demokratin, om 100 år av demokrati i Sverige, som visats på Stadsbiblioteket under hösten.

− Det blir flera programpunkter om demokrati på Stadsbiblioteket. Bland annat om rösträttskampen för 100 år sedan och om läget för demokratin i Göteborg och om dagens antidemokratiska strömningar, säger Martin Holmquist, programsamordnare på Stadsbiblioteket.