Hundratals högstadieelever spelar boll. På torsdag 1 mars startar AG-cupen i inomhusfotboll, en skolturnering som riktar sig till alla högstadieskolor i Göteborgsom. Det är tionde året som turneringen arrangeras.

74 lag är med i årets turnering, som avgörs i fyra åldersgrupper – för flickor och pojkar i åttonde respektive nionde klass. På torsdag och fredag startar den med kvalspel till det inledande gruppspelet, som avgörs nästa vecka. Nytt för i år är just kvalmatcherna, som har lagts till eftersom cupen har vuxit med antal anmälda lag.

– Det är otroligt roligt att det är ungdomar från hela Göteborg som får träffas här under positiva former i Angered, och det är roligt att turneringen har vuxit så mycket att vi nu går från att ha haft fem speldagar till sju. De två första är kvaldagar, säger Catarina Jostéus, som är skolvärd på Angereds och en av de som arrangerar AG-cupen.

Matcher i Angered arena
Matcherna spelas i fem mot fem (med fyra utespelare och en målvakt i varje lag).

– Varje speldag är det 16 lag på plats, så det är väldigt många ungdomar som är i rörelse. Det är riktigt roligt.

I år är det tioårsjubileum för turneringen, som spelas i sporthallen i moderna Angered Arena. På måndag startar gruppspelet.

– Jag hoppas att det blir lika roligt i år som alla andra år. Det är en enorm glädje att träffa alla dessa ungdomar från högstadieskolor i alla stadsdelar. Det roligaste är att se mötena mellan flickor och pojkar, att de träffas och har roligt tillsammans.