En chans att hitta rätt träning. Nytt år, nya möjligheter – den 16-22 januari öppnar alla kommunala friskvårdsanläggningar dörrarna för 2017 års hälsovecka. ”Vi vill ge alla göteborgare en chans att hitta en träningsform som passar just dem”, säger Annika Svensson, kundansvarig på idrotts- och föreningsförvaltningen.

Hitta din träningsform: Program för hälsoveckan

Det är andra gången som Göteborg ordnar en hälsovecka och i år satsar man lite extra på människor som är fysiskt inaktiva, på unga och på seniorer.

– Vi har haft arbetsgrupper runt om på de olika anläggningarna som hjälpt oss att ta fram spännande program för veckan som passar de här tre grupperna. De olika anläggningarna lyfter fram och presenterar aktiviteter som de själva känner att de kan och är bra på.

Från hockey till livräddning
Tolv kommunala friskvårdsanläggningar bjuder tillsammans med ett stort antal föreningar in göteborgarna till allt från prova-på-hockey till vattengymnastik, medicinsk yoga och livräddning. Det går också att prova på olika gym och på flera anläggningar arrangeras föreläsningar och ges möjlighet till såväl kost- som kroppsanalys. Och allt är gratis.

– Till de flesta aktiviteter är det drop-in, men för några måste man boka plats och det kan bli fullbokat, men då finns det säkert något annat att testa istället, säger Annika.

Hälsoveckan är en del i Göteborgs Stads arbete med att skapa en aktiv fritid, god hälsa och hög livskvalitet för invånarna i Göteborg och Annika hoppas att man under hälsoveckan ska locka även de som inte brukar träna.

– Vi samarbetar med stadsdelarna, Närhälsan och andra mötesplatser i Göteborg för att sprida budskapet om vilka möjligheter det finns att prova på aktiviteter under hälsoveckan. Jag hoppas att det blir minst lika populärt som förra året!

Foto: Lo Birgersson