Lättillgängligt läge vid nya resecentrat. Nedräkningen har börjat - bara tio dagar återstår till Torslandas nya stora bibliotek öppnar i kulturhuset Vingen. ”Det känns fantastiskt”, säger bibliotekschef Olivera Djudja.

Torslanda växer så det knakar, och längtan efter ett rejält och lättillängligt bibliotek är utbredd. Inte minst har bibliotekschefen Olivera Djudja gått och drömt om att en dag få flytta in sin verksamhet i kulturhuset Vingen vid Amhults torg. Den 30 maj är det äntligen invigningsdags.

– Redan på de första ritningarna av Vingen fanns det ett bibliotek i huset, säger Olivera Djudja som ser fram emot att hitta spännande samarbetsformer med Folkets Hus.

Att det nya resecentrat är närmaste granne gör förstås inte saken sämre. Nu blir det lätt att ta sig till biblioteket vare sig man vill låna böcker, film, musik, läsa tidningar eller kanske vara med på en sagostund.

Nyfikna har redan knackat på
– Vi får ett helt nytt sagorum och i fortsättningen är det inte längre något problem att erbjuda parallella verksamheter. Förut var vi tvungna att lägga en sagostund när biblioteket i övrigt var stängt, säger Olivera Djudja.

Det nya biblioteket kommer också att erbjuda många fler studieplatser och studierum

I kulturhuset Vingen får Torslandabiblioteket 1100 ljusa och luftiga kvadratmeter att breda ut sig över, och nyfikenheten är stor. Så stor att en del knackat på och velat ta sig en titt redan under uppbyggnaden.

– Allt känns så roligt just nu. Det svåraste blir väl att kunna tillmötesgå alla behov och förväntningar, men vi har hela sommaren på oss att landa ordentligt, säger Olivera Djudja.