Narcissutställning och trädtema. För första gången på två år släpper Trädgårdsföreningen ett fullständigt program. Nu återinförs guidade turer och utställningar i parken.  ”Förra året blev programmet inställt och guidade turer i parken begränsades, nu har vi äntligen kommit i gång med våra aktiviteter igen”, berättar Julia Tropp Román, verksamhetskoordinator för Trädgårdsföreningen.

En gång i månaden arrangeras trädvandringar, som är guidade turer bland parkens träd. Då visar parkens trädgårdsmästare bland annat vårtecken och berättar om olika löv.

Under april arrangeras utställningen ”Rum för Narcisser” av floristen Viola Johansson. Narcissutställningen planerades äga rum redan under våren 2020 men fick flyttas fram till följd av pandemin. Utställningen öppnar 1 april och pågår fram till 10 april i parkens växthus.

Varför just narcisser?

− Narcissen har en bredare användning än vad man kanske tänker sig. Många tror att den växer i sin lilla kruka och att det är allt, men det går att använda den i flera olika arrangemang. Vi vill uppmuntra till att utforska fler användningsområden och att tänka lite mer hållbart kring odling.

Viola kommer att ha visningar av utställningen där hon personligen visar upp hur man kan använda narcisser i arrangemang och buketter, exempelvis till dukningen för påskmiddagen.