”En tidlös pärla”. Trädgårdsföreningen är en tidlös pärla med ett brett spektrum av trädgårdsupplevelser. Det anser domarkommittén bakom Nordic Green Space Award, ett nordiskt kvalitetspris för parker och grönområden.

– Vi är väldigt stolta och tar med stor glädje emot denna utmärkelse. Jag är glad att tillsammans med mina kollegor, både trädgårdsmästare och evenemangspersonal, få arbeta i och utveckla Trädgårdsföreningen som historisk park, säger parkchef Mia Manfredsson.

Hon ser nu fram emot att höra domarkommitténs synpunkter på hur den dagliga skötseln av parken kan bli bättre och hur parken kan utvecklas för framtiden.

– Ansökningsprocessen har gett oss tillfälle att reflektera över vårt uppdrag att erbjuda våra besökare en minnesvärd upplevelse och att förvalta en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker i hjärtat av Göteborg.

Trädgårdsföreningen får utmärkelsen som andra svenska park, tidigare har Hagaparken i Stockholm fått den. Priset delas ut under en ceremoni i Helsingborg på torsdagen.

718E.jpg
Foto: Anna Jolfors