Och upprustningen av Billdals gård fortsätter. I sommar förvandlas en 111 år gamla trädgårdsmästarbostad i Billdals park till kafé. Bakom satsningen finns två syskon som redan till valborg smygöppnar med en food truck utanför Billdals gård. 

Systrarna Werner öppnar kafé i Billdals park. Men egentligen heter de Sahell och Sahar Olady.

Enklare meny redan på Valborg

Namnet Werner har det tagit från industrimannen Gustaf Werner som ägde Billdals gård under första halvan av 1900-talet. Det var också han som såg till att bygga trädgårdsmästarbostaden som nu ska byggas om till kafé.

– Vi ska öppna i sommar, men redan till valborg kommer vi servera en enklare meny från en food truck utanför Billdals gård. Det blir allt från sallader, mackor och korv med bröd till pannkakor, glass och fika, säger Sahar Olady.

Gårdens utsida klar

Den nya kaféverksamheten är en del av Higabs utveckling av 1860-talshuset Billdals gård.

– Vi arbetar långsiktigt med att levandegöra Billdals gård och park, en kulturmiljö som vi önskar att alla göteborgare ska kunna ta del av, säger Thomas Rasmussen, fastighetsförvaltare på Higab.

Upprustningen av Billdals gårds utsida är redan klar och under året fortsätter arbetet med insidan, med källarplanet och första våningen. För att bevara husets karaktär och kulturhistoriska värde användas tidstypiska metoder och material.