Göteborgs Stad har egen monter. Träning, fritidsaktiviteter, resor och boende är några av fokuspunkterna i Göteborgs Stad monter på Seniormässan, som hålls tisdag den 27 mars – torsdag 29 mars på Svenska Mässan. Under temat ”Må bättre än bra” underhåller Göteborgs Stad dessutom på Stora Scenen varje dag klockan 11.30.

– Det handlar om att vi ska må bättre än bra, det är viktigt att ha ett gott liv. Och för att nå dit lyfter vi fyra hörnpelare: gemenskap, information, boende och aktiviteter. Det handlar om att visa på de olika servicetjänster som Göteborgs Stad erbjuder pensionärer, säger Nélida Becerra, projektledare för Göteborgs Stads monter.

På Stora Scenen bjuds upp till dans på tisdagen, på onsdagen blir det ett lågintensivt träningspass och på torsdagen tolkar Clas Kristiansson och Sara ”Zoukie” Lundberg Taube. Dessutom ges olika typer av information.

På en liten scen i Göteborgs Stads egen monter hålls dessutom dagligen fem olika programpunkter, med allt från fysiska prova-på-aktiviteter till information om olika praktiska tjänster.

– Vi har ett jättefint monterprogram som till exempel kan handla om vad du ska tänka på när du reser utomlands eller information om hur Flexlinjen fungerar.

I montern medverkar representanter från samtliga stadsdelars hälsofrämjande och förebyggande enheter, konsument- och medborgarservice, idrott- och föreningsförvaltningen, fastighetskontoret och trafikkontoret.