Välfyllt program. Passalen är en ideell förening som jobbar för att ge barn och unga med funktionsvariation en aktiv och meningsfull fritid. I sommar kan den som vill hänga med på massa olika aktiviteter – museibesök, simskola, och disco är bara några.

Passalen i Göteborg riktar sig till personer i åldrarna 5 till 30 plus, och i det välfyllda sommarprogrammet ska det finnas något för alla.

– Vissa av våra aktiviteter är åldersbegränsade men vi försöker se till att vi har aktiviteter som ska passa en bred målgrupp, åldersmässigt såväl som i tillgänglighet och funktion, säger Emma Lindholm, operativ ledare på Passalen.

Sporta och äta glass

Sommaraktiviteterna finns spridda runt om i Göteborg för att täcka stadskartan så bra som möjligt och göra så att alla kan vara med.

– Vi finns bland annat på fritidsgårdar och mötesplatser, men också i badhus och i vår fina Jubileumspark i Frihamnen.

Under veckan 26 till 32 finns ett späckat lovprogram under namnet Kompisar och Kultur där Passalen besöker de fritidsgårdar och mötesplatser som de samarbetar med under hela året.

– Här kommer deltagarna bland annat att få lära sig teckna serier, dansa K-pop, besöka museum, spela spel, sporta, äta glass. Allt avslutas med ett hejdundrande disco där alla är välkomna, säger Emma Lindholm.

Segling och saltvattenbad i Jubileumsparken

I Jubileumsparken kommer det också att pågå roliga saker hela sommaren. Det går till exempel att bada i saltvattenspoolen, testa på segling och paddla kanot.

– Den tredje grejen jag måste nämna är vårt program Idrott och Hälsa där det anordnas sommarläger med både gymnastik, dans och simskola.

Det är enklast att spana in sommarens alla aktiviteter på Passalens hemsida och sidan med lovaktiviteter. Ledare från Passalen finns med på alla aktiviteter. De allra flesta aktiviteter är helt kostnadsfria.