54 tillfällen. I höst finns det instruktörer på plats i några av Göteborgs utegym. Träna helt gratis tillsammans med andra och få hjälp av en instruktör.

Är du sugen på att träna i utegym? Från och med början av september till början av november finns det 54 chanser att delta i cirkelpass med efterföljande hjälp av instruktör på fyra utegym runt om i staden.

Träning för alla

Passen inleds med 30 minuters cirkelträning med utegymmets utrustning. Efter det kan deltagarna ställa frågor och få hjälp och tips av instruktören. Det spelar ingen roll om du har träningsvana eller inte – du kan anpassa övningarna under passet efter din egen vana och förmåga.

– Det som är så bra med utegymmen är att de är gratis att använda, öppna för alla och håller öppet året runt, dygnet runt. Man behöver inte anmäla sig utan det är bara att dyka upp. Genom att komma hit någon av tiderna i höst och ta hjälp av en instruktör blir det lättare att träna på egen hand sen, säger Sam Brinkenbro, samordnare gym på idrott- och föreningsförvaltningen.

Utegym och aktivitetsytor

Höstens pass hålls förutom på Dalens och Skatås utegym också på Blidväder samt Länsmansgårdens aktivitetsyta. Aktivitetsytorna är relativt nya inslag i Göteborg och erbjuder, förutom utegym, olika typer aktiviteter för olika åldersgrupper. På Länsmansgården finns bland annat hinderbanor för både barn och vuxna, löparbana och volträcke. På Blidväder finns också hinderbanor för barn och vuxna samt bland annat klätterställning för barn, löparbanor och fotbollsplan.

– Tanken med både våra utegym och aktivitetsytor är att tröskeln ska vara låg. De ska vara lätta att använda för alla oavsett om man är van vid att träna eller inte. Här ligger fokus på rörelseglädje – vare sig det är genom ett svettigt träningspass eller en promenad runt löparbanan, säger Sam Brinkenbro.