56 tillfällen i höst. Är du osäker på hur man tränar i ett utegym? Under hösten finns 56 chanser att kostnadsfritt få hjälp av en instruktör på Göteborgs Stads fyra utegym.

Sam Brinkenbro.

– Genom att erbjuda träffarna vill vi visa att träning inte behöver vara svårt, innebära några utgifter eller specialutrustning. Vi finns till för alla men vänder oss främst till de som är nybörjare, säger Sam Brinkenbro, samordnare för gym på idrotts- och föreningsförvaltningen.

Göteborgs Stad vill stärka folkhälsan genom att få fler människor i rörelse och att göra det till en naturlig del av vardagen. Det ska vara enkelt att komma igång för de som inte tränar så mycket idag och de som redan tränar ska ha bra förutsättningar att fortsätta och utvecklas. Som en del i detta har idrotts- och föreningsförvaltningen varje vår och höst de senaste två åren arrangerat kostnadsfri träning med instruktör på Göteborgs Stads utegym.

Ingen föranmälan krävs

I höst hålls totalt 56 pass med instruktör utegymmen vid Dalen, Ruddalen, Skatås och Kvibergs Park, både förmiddagar och eftermiddagar. Alla pass inleds med 30 minuter cirkelträning med gymmets utrustning. Efter det kan du ställa frågor och få tips av instruktören. Ingen föranmälan krävs.