”Vi vill hjälpa göteborgarna att hålla igång”. Har du halkat ur dina träningsvanor under pandemin? Ett steg för att komma igång kan vara att ta hjälp av en instruktör på ett av Göteborgs Stads utegym i vår.

Sam Brinkenbro.

Sen coronapandemin tog fart i Sverige har folkhälsan blivit lidande. Svenskarna har under det senaste året rört sig allt mindre och blivit mer stillasittande. Många har inte kunnat träna alls eller fortsätta på samma sätt som tidigare. Till exempel är Göteborgs Stads simhallar, motionscentrum och ishallar stängda för allmänheten sedan 31 oktober, vilket begränsar göteborgarnas möjligheter att ha en aktiv fritid.

– Vi vill hjälpa göteborgarna att hitta sätt att hålla igång även under pandemin. Under våren har vi instruktörer på plats flera gånger i veckan vid tre av Göteborgs utegym. De kan visa hur redskapen fungerar, vilka övningar man kan göra och ge tips på hur man tränar rätt och roligt, säger Sam Brinkenbro, samordnare för gym på idrotts- och föreningsförvaltningen i Göteborgs Stad.

– Vi hoppas verkligen att det här ska få fler att utnyttja möjligheten att träna på utegym, fortsätter han.

Instruktörerna finns på plats vid utegymmen i Dalen, Ruddalen och Skatås med start i mars/april. Det kostar ingenting och ingen föranmälan behövs. Information om tid och plats finns på goteborg.se/aktiveradig och kalendarium.goteborg.se.