Aktiviteter på ditt lokala bibliotek. Medan vi andra går på semester lägger bibliotek in en högre växel. Från juni till augusti arrangeras mängder av aktiviteter, bokgrupper och workshops på stadens bibliotek. I Göteborgs Stads kalendarium kan du se vad som händer på ditt lokala bibliotek. Här är tre bibliotekstips inför sommaren:

Nytt bibliotek i Eriksberg. Den 17 juni invigdes ett nytt bibliotek på Monsungatan i Eriksberg. Biblioteket kommer ha fokus på barn och under invigningsdagen blir det sagostund, ansiktsmask och musikframträdande.

Sommarläsning i Libby. Kanske har du packat tungt till semesterresan eller har mängder av bär som måste plockas. Ingen fara – sommarläsningen är räddad. Med biblioteksappen Libby har du med dig boken i din padda eller telefon. I Libby kan du gratis låna e-böcker, digitala ljudböcker och tidskrifter. Du kan strömma titlar via Wi-Fi och mobildata eller ladda ner dem för att läsa offline − när och var som helst. Allt du behöver för att komma i gång är ett lånekort.

Sommarboken. Succén med sommarboken fortsätter. Bibliotekets bokklubb för barn mellan 8–12 år delar ut bokpåsar som kan fyllas med böcker att låna hela sommaren. Årets tema är ”I skuggan av”. I samband med sommarboken arrangeras också aktiviteter som bokprat och skrivarverkstad. Sommarboken pågår under hela sommaren.