Bara en kort bussresa bort ligger någon av Göteborgs många sjöar. Inbäddade bland tallar och bladträd, med både sandstränder och klippor, finns något för alla. Under sommaren kan du även räkna med att de flesta badplatser har toalett och hålls rena och fina. Här är tips på tre sjöar att besöka i Göteborg i sommar.

Härlanda Tjärn. I Härlanda ligger en liten badsjö med barnvänlig strand och badbrygga. Vid Härlanda Tjärn finns gräsytor, sandstrand, bryggor, toalett, lekplats, dusch, kafé och kiosk. Sjön som har näringsrikt vatten passar utmärkt till fiske. Där trivs bland annat abborre, gädda, sutare, mört, karp och enstaka regnbåge. För att få fiska i tjärnen behöver du gult fiskekort. Vid Härlanda Tjärn är det hundförbud mellan 1 maj-15 september.

Närmaste hållplats: Spåntorget. Från hållplatsen är det 700 meter till badplatsen.
Närmaste flexlinjemötesplats: 599 Härlanda Tjärn (Flexlinjen Örgryte och Flexlinjen Härlanda)

Mer information om Härlanda Tjärns badplats

Bergsjöbadet.

Bergsjön. Högt belägen i en tallskog med mäktiga klippbranter åt söder och väster ligger Bergsjön. Runt sjön finns det nya bryggor, en mindre sandstrand och en flotte med hopptorn kommer vara på plats i sommar. Det finns både grill− och lekplats. Friluftstoaletter är öppna 15 maj-15 september.

Närmaste hållplats: Atmosfärgatan eller Komettorget. Från hållplatsen Atmosfärgatan är det 200 meter till badplatsen. Från hållplatsen Komettorget är det 750 meter till badplatsen.
Närmaste flexlinjemötesplats: Kosmosgatan 4 (Flexlinjen Bergsjön-Utby).

Mer information om Bergsjöns badplats

Delsjöbadet.

Delsjön. I naturområdet Delsjön ligger Stora Delsjöns badplats med möjlighet till bad från både sandstrand, klippor och bryggor. En stor gräsbacke leder fram till sjön och ger fin utsikt från picknick-filten. Badplatsen är utrustad med grillplats, beachvolleyplan och toalett och det finns kafé och kiosk i närheten. I Delsjöområdet finns även gott om gång- och cykelvägar och stigar.

Närmaste hållplats: Töpelsgatan eller Kallebäck. Från hållplatsen är det två kilometer till badplatsen.
Närmaste flexlinjemötesplats: 685 Delsjöbadet (Flexlinjen Örgryte och Flexlinjen Härlanda).

Mer information om Delsjöbadet