Stor variation på Göteborgs museer. Ett museibesök fyller på med nya perspektiv och inspiration mitt i den långa raden av lata sommardagar. Det kan bli en resa till en annan plats, en annan tid eller ett besök i någon annans värld. Det är bara att välja. Här är tips på tre museer att besöka i sommar.

Göteborgs stadsmuseum
Följ med på en av museets guidade visningar och upplev Sveriges enda bevarade vikingaskepp eller vårt första modehus med salonger för kunder och arbetsplatser för sömmerskor. Du kan också få en visning av det välbevarade 1700−talshuset lilla Änggården där rummen ser ut som de gjorde när familjen Grén Broberg bodde där för ungefär 200 år sedan. aktiviteter: Läs mer om utställningar och sommarens aktiviteter här.

Världskulturmuseet
Res till Mexiko via Korsvägen. Nu visas utställningen ¡Viva México! om Mexikos mångfacetterade ursprung och traditioner, som rymmer både kamp och mod, dödskallar och blommor. Du kan också skapa ditt eget blomdiadem. På vissa utvalda dagar ges en workshop där du får lära dig den mexikanska konsten att göra blommor av papper. Läs mer om aktiviteterna på Världskulturmuseet här. Kalendarium – Världskulturmuseet (varldskulturmuseet.se)

Göteborgs Konsthall
I sommar besöker Göteborgs Konsthall Lövgärdet, Hammarkullen, Hjällbo och en rad andra stadsdelar med sin Pop Up workshop ”Vem är det som lurar i skuggan?”. Workshopen är inspirerad av konstnären Nina Bondesson, vars utställning ”Kom in, sa hon – mitt rum är en storms öga” visas på Göteborgs Konsthall i sommar. Med hjälp av gatukritor och workshopledare som visar olika tips och tricks blir gatan din canvas och Bondessons bildvärld, med människor, djur och andra luriga figurer, din inspiration. Workshopen ges även på Konsthallen. Läs mer om sommarens aktiviteter här. Aktiviteter – Göteborgs Konsthall (goteborgskonsthall.se)