Ett bad om dagen. Närheten till salta bad och varma havsklippor är en anledning till att många väljer att besöka och bo i Göteborg. Från Lilleby på Hisingen till Amundön mot gränsen till Halland ligger ett pärlband av glittrande badplatser. Här är tips på tre vackra platser vid havet.

Ganlet. I Västra Göteborg ligger Ganlets badplats med en liten sandstrand för de minsta och stora klippor med badstegar. Från hållplatsen är det en vacker promenad ut till badplatsen genom ett unikt landskap. Området är ett av de få som ser ut som det gjorde förr, med betesmarker, strandängar, våtmarker och bergspartier. Badplatsen har frilutstoaletter under badsäsongen.

Närmaste hållplats: Halleskärsgatan. Från hållplatsen är det 800 meter till badplatsen.

Hovåsbadet. I Hovås ligger en barnvänlig, skyddad sandstrand omgiven av bergsknallar. Du kan ta dig i vattnet från både betongdäck och badstegar. Badplatsen är tillgänglighetsanpassad med en ramp ner i vattnet. Hovåsbadet har även grillplatser, gungor och under badsäsongen finns toaletter och ett kafé.

Närmaste hållplats: Hovås nedre. Från hållplatsen är det en kilometer till badplatsen.

Lillebybadet. Längst ut på Hisingen ligger Lillebybadet som är en stor badplats med vidsträckta klippstränder, liten sandstrand, brygga, hopptorn och badstegar. Lillebybadets vatten brukar bli omnämnt för sin goda kvalitet. Badet har även grillplatser och under badsäsongen finns toaletter och en kiosk. Från hållplatsen väntar en kort promenad genom ett vackert skogsparti.

Närmaste hållplats: Lillebybadet. Från hållplatsen är det 400 meter till badplatsen.
Närmaste flexlinjemötesplats: Lillebybadet.

 

Ganlet. Foto: Park- och naturförvaltningen