Öppet och välkomnande på Kungsportsplatsen. Bättre tillgänglighet, ny teknik och design som inspirerar. Lagom till turistsäsongen öppnar turistbyrån vid Kungsportsplatsen igen efter en längre tids renovering.

Varje år har turistbyråerna i Göteborg runt en halv miljon besök från världens alla hörn. Men även göteborgare kan ibland behöva få tips och idéer om hur man kan roa sig i sin egen stad. Att turistbyrån är tillgänglig och inspirerande har därför varit viktigt under renoveringen som pågått sedan i januari.

– Den gamla entrén är utbytt mot en ny med större dörrar. Och det behövdes verkligen. Vi är jättenöjda med resultatet, turistbyrån känns nu öppen, välkomnande och tillgänglig, säger Annelie Karlsson, chef för besöksservice på Göteborg & Co.

Videovägg visar det bästa med Göteborg
Förutom nya och bredare dörrar har turistbyrån nu också fått en stor videovägg som visar det bästa med Göteborg och en pekskärm där besökare själva kan söka på en karta och leta efter tips. I samarbete med Universeum och Alfons Åbergs kulturhus har man också ställt iordning en barnhörna.

– Vi vill att göteborgarna ska använda oss, när man får besök som behöver tips eller ett citycard. Men också för att lämna in sina egna tips på vad man tycker att vi bör känna till. Och varför inte för att själva få tips på hur de kan fortsätta att upptäcka Göteborg, säger Annelie Karlsson.

5E0E_2.jpg