Kammar hem pris vid Cannesfestival. Göteborg & Co:s turistfilm ”Meet the world in Gothenburg” fortsätter ta hem utmärkelser. Tidigare i år har den vunnit fyra stycken. De kommande veckorna får den pris vid festivaler i Porto, Karlsbad och Cannes.

− Många filmer av det här slaget ser likadana ut, man vet knappt vilken stad det handlar om. Jag tror att vår skiljer sig lite från mängden och är typisk göteborgsk i sitt tilltal, säger Stefan Gadd, som är presschef på Göteborg & Co.

Sedan premiären i december förra året har ”Meet the world in Gothenburg” vunnit priser vid festivaler i Berlin, Chicago, Florianopolis och Los Angeles. I slutet av september och under oktober månad väntar ytterligare tre priser – i portugisiska Porto, i Karlsbad i Tjeckien och den 13 oktober vid festivalen Cannes Corporate Media and TV Awards i franska Cannes.

Filmen är producerad av Janolof Fritze och används för att dels locka turister och andra besökare till Göteborg, dels för att attrahera arrangörer av evenemang och möten.