Invandrades livserfarenheter tar plats på Stadsmuseet. För tredje gången i höst kommer invandrade seniorer till Stadsmuseet för att dela med sig av sina historier och livserfarenheter. Först ut som tema var Chile, sedan Iran. På tisdag den 12 november är det Turkiet som är i fokus för samtalsserien ”Berätta mera”.

– Det finns ett behov av att berätta och det är många som är nyfikna och vill lyssna. Många försöker förstå varför folk från andra länder har flyttat hit, säger Nélida Becerra på Senior Göteborg.

Tidigare har liknande träffar arrangerats på Röhsska museet. I höstas flyttade ”Berätta mera” över till Stadsmuseet.

− Det har varit oerhört uppskattat och välbesökt. Första gången på Stadsmuseet kom det ungefär 40 personer, den andra, då Iran var i fokus, dubbelt så många, säger Nélida Becerra.

Musik, dans och sötsaker
På tisdag är det Cenab Turunç och Memis Esenteg från Turkiska Pensionärsföreningen i Göteborg samt Sahander Akinci som berättar om livet innan de blev pensionärer.

Dessutom blir det turkisk musik, dansuppvisning och tillfälle att smaka turkiska sötsaker.

Evenemanget äger rum den 12 november klockan 13-15. Det är fri entré och öppet för alla. Bakom står Senior Göteborg, Stadsmuseet och Nätverket att åldras tillsammans.