Aktivitetstips med väderkoll. Göteborgs nya mobilapp som ger turister tips utifrån rådande väder, har laddats ner 8000 gånger sedan lanseringen i mitten av maj. Nu finns tankar på att uppdatera appen inför julsäsongen.

Appen heter En perfekt dag och är en innovativ stadsguide där man helt enkelt skakar sin smartphone och får tips som tar hänsyn till vädret. Över 8 000 besökare har alltså använt den under sommaren.

– Det här var vår första app av den sorten, så vi har inget att jämföra med, säger Niclas Eklund, kampanjansvarig för privatresor på Göteborg & Co.

Julapp nästa?
– Men vi är jättenöjda med idén, som vi tror är unik. Och det finns stora möjligheter att utveckla den till olika säsonger, till exempel inför kampanjen för Julstaden Göteborg.

En perfekt dag, som går att ladda ner från appstore och från goteborg.com, är integrerad med norska vädertjänsten yr.no. När appen startas föreslår den tre olika väderanpassade aktiviteter. Om man vill ha fram nya, är det bara att skaka på telefonen.

– Det finns en funktion i mobilen, som gör att när man skakar den, gör appen ett nytt slumpmässigt urval bland de aktuella tipsen – samtidigt som den vibrerar, säger Niclas Eklund.

Vykortsfilter
– Det gör att appen inte bara upplevs som användbar, utan rätt kul också, man märker att det händer nåt!

Appen har också en funktion för att spara intressanta tips i en favoritlista, samt en kamera med vykortsfilter.

– Vi tror definitivt att appar är viktiga i vår marknadskommunikation i framtiden, säger Niclas Eklund.