Än är det vinter kvar, men en försmak av vårens blomprakt går att få i form av tusentals snödroppar i Trädgårdsföreningen. Från lördag och nio dagar framåt blommar och doftar snödropparna i Växthusets mittskepp.

Trädgårdsprofilen Hannu Sarenström har signerat miljön där Trädgårdsföreningen under en vecka visar upp tusentals snödroppar.

Snödropparna visas i en miljö som hyllar den sköra och vackra blomman, den som alltid är först ut att hälsa våren.

– Vita som snö, doftande som av grön sparris, i en maffig inramning. När landskapet lyfts upp närmare ögonhöjd ser man växterna mycket tydligare och intrycken blir starkare.

– Det blir som att kliva in i en sagovärld, där man själv är Tummeliten. Det blir en pampig konstellation som besökarna sent ska glömma, berättar Hannu Sarenström.

Hans trädgårdsutställningar är många och senast göteborgarna fick ta del av hans konstart var under Göteborgs lustgårdar 2008.

Uppdrivna på plats

Många av snödropparna som visas under utställningen har drivits upp på plats i Trädgårdsföreningen av trädgårdsmästare Nicholas Delahooke. Han har vårdat lökarna ömt för att snödropparna ska stå nyutslagna lagom till utställningen.

Utställningen har namnet Snödroppar som du aldrig sett dem förut och pågår från 26 februari till 6 mars, klockan 11-18.