Dynamo XL – stadsbibliotekets särskilda ungdomskulturvecka – drar på fredagkvällen igång sin tredje upplaga. Konst, video, foto, musik och en länge emotsedd Twilight-helg trängs på det späckade programmet.

Stadsbiblioteket vid Götaplatsen står inför en väntande ombyggnad men ungdomssatsningarna inne i huset låter sig inte hejdas. På fredagkvällen vankas vernissage för den tredje Dynamo XL-veckan – en satsning mot åldersgrupper 13-25 år.

– Ungdomskulturen sträcker sig allt högre upp i åldrarna, konstaterar ungdomsbibliotekarien Daniella Brummer Pind.

Radiokändis inviger

Nora Alawie, känd radioröst från bland annat Morgonpasset, inviger kulturveckan i entréplanets utställningshall där tjugotalet unga konstnärers verk presenteras. På scenen spelar band som Civilt motstånd och Blindscape.

Musikerna återkommer i nästa vecka när hörsalen blir platsen för två konsertkvällar. Såväl måndag som torsdag finns det möjlighet att ta del av ny spännande musik i olika genrer levererad av unga göteborgare. Arefeh Behbakt är konferencier med bakgrund från både festivaler och Poetry Slam.

Många intresserade

Konst och musik till trots – frågan är om inte den avslutande Twilighthelgen – 27-28 november – är den som kittlar lite extra.

– Vi har redan fått väldigt många anmälningar säger Daniella Brummer Pind.
Fredagkvällen är vikt för en visning av den första Twilightfilmen – en historia baserad på Stephenie Meyers böcker om tonårstjejen som faller för en vampyr.

Intresset är så stort att man måste anmäla sig i förväg till filmvisningen.

Men precis som allt annat under Dynamo XL är det fri entré även om det vid just det här tillfället är en åldersgräns från 15 år. Dagen därpå fortsätter Twilight-temat utan åldersgräns med tröjtryck, quiz och utlottningar.

Fotnot:
Förhandsanmälan till Twilight-dagarna på telefon: 031 – 368 33 02.