Fri entré. En underhållningskväll för allas lika värde arrangeras på Sammanträffen vid Selma Lagerlöfs torg den 25 maj. Det bjuds på trolleri, musik och körsång. “Det är mycket problem i samhället och många mår inte bra. Vi ordnar det här för att människor ska få uppleva något positivt”, säger Avesta Markman, initiativtagare och konferencier under kvällen.

Sammanträffen i Göteborgs Stad är en mötesplats för människor med olika funktionsvariationer som är öppen på torsdagar året om.

– Alla är välkomna dit för att umgås, ta en fika och ha något att göra på fritiden, berättar Avesta Markman.  

En ljusare framtid

Den 25 maj är det en underhållningskväll på Sammanträffen för allas lika värde.  

– Det är och har varit mycket problem i samhället med segregation, utanförskap, kriminalitet, arbetslöshet och framför allt otrygghet. Vi vill gärna skapa en förändring, visa människor allas lika värde och att vi tror på en ljusare framtid.  

Trolleri, musik och körsång

Under kvällen blir det en trolleriföreställning – Keski Show. Hassna Arvidsson bjuder på egna och tolkar andras låtar på piano. Det blir även körmusik med Passalen Music-lovers under ledning av Göran Frödin. I pausen finns det gratis kaffe, te och kaka.  

– Syftet är att skapa ett evenemang som riktar sig till människor som har till exempel funktionsvariationer, psykisk ohälsa eller blivit utsatta för mobbning, kränkning och trakasserier. Men alla är välkomna på underhållningskvällen.  

Van arrangör

Avesta Markman är initiativtagare till underhållningskvällen och har arrangerat olika evenemang sedan 2015.  

– Det är tack vare Göran som jag började, det var hans idé. Det kan vara värt att prova på något nytt och jag ville gärna ta den chansen, säger Avesta Markman som även är artist som sjunger, spelar gitarr och piano samt skriver egna låtar.  

En arrangörsgrupp

Underhållningskvällen för allas lika värde är den 25 maj under Sammanträffens ordinarie öppettider klockan 17.30-20.00 på Selma Lagerlöfs torg 2. Programmet under kvällen har bestämts av en arrangörsgrupp som består av volontärer och personal. I den ingår, förutom Avesta Markman, Hassna Arvidsson, Thomas Johansson, Markus Borg samt Nella Druzeta, Johanna Jäderberg, Therese Åsberg och Lotta Örnryd som arbetar på Sammanträffen. Underhållningskvällen är ett samarbete med Kultur Ungdom och Kulturkatalogen Väst.