Nya konstverk avtäcks. 30 meter under jord, på spårvagnshållplatsen i Hammarkullen avtäcks på lördag de nya konstverken ”Terra” av Frida Oliv och ”Någon som du” av Frida Yngström.

De två konstnärerna vann i vintras tävlingen om vem som skulle få smycka vänthallen. Frida Yngström ska teckna människor på två böljande bergväggar på den sida där spårvagnarna åker mot centrum. På andra sidan ska Frida Olivs tolv gånger två meter stora målning ”Terra” möta resenärerna.

I och med att de båda konstverken avtäcks har också spårvagnshållplatsen fått en ny roll, nämligen som utställningshall med plats för temporära utställningar av kulturaktörer från Angered. Museer och andra institutioner kommer också att kunna ställa ut.

Konstnärstävlingen arrangerades av trafikkontoret, stadsdelsförvaltningen Angered och Utveckling Nordost. Att göra spårvagnshållplatsen till en utställningshall är en del av uppdraget i projektet Utveckling Nordost, ett av Sveriges största EU-projekt inom stadsutveckling. Göteborgs Stad och Europeiska regionala utvecklingsfonden satsar tillsammans cirka 123 miljoner kronor under åren 2011 till 2013.