Bästa nya attraktion 2020 och 2021. Lisebergs nya attraktion Underlandet fick i veckan pris som Europas bästa nya attraktion 2020 och 2021. 125 000 gäster har redan åkt Underlandet och Liseberg hoppas på att det kan bli många fler. ”Jag tror att det är en riktig framtida klassiker vi har byggt! Hittills har vi fått mycket bra reaktioner från de gäster som åkt”, säger Lisebergs vd Andreas Andersen.

När Liseberg kunde öppna för sommarsäsongen den 3 juni var det också premiär för Underlandet. Det är en så kallad ”dark ride” där besökarna tas med på en resa genom Lisebergskaninernas underjordiska värld i en vagn som går på räls. Resan förstärks med animationer, ljud och ljus, mekaniska figurer och specialeffekter.

”Inget enkelt projekt att färdigställa under pandemin”

Underlandet, som började byggas 2018, har fått European star awards som Europas bästa nya attraktion som blivit klar 2020 och 2021.

– Detta är en stor eloge till det stora interna och externa projektteam som har utvecklat attraktionen. Det var inget enkelt projekt att färdigställa under pandemin, men de lyckades över all förväntan, säger Andreas Andersen.

Priset delas ut av den oberoende branschtidningen Kirmes park revue och är ett av nöjesparksbranschens mest prestigefyllda priser.  I tidningens ranking av Europas bästa större nöjesparker hamnar Liseberg på femte plats. Helix, Balder och Mechanica hamnar på topp 5 av bästa attraktioner i sin kategori.