THEA award-vinnare. Lisebergs attraktion Underlandet, som öppnade 2021, har vunnit pris i nöjesparksvärldens motsvarighet till en Oscar. Det är andra gången på 25 år Liseberg tar emot priset. ”Vi är tacksamma och stolta”, säger Andreas Andersen, vd på Liseberg.

Vid en prisceremoni under lördagen i Los Angeles fick Liseberg ta emot en THEA award for outstanding achievement on a limited budget (under tio miljoner US-dollar).

Motiveringen löd:

”Fantastiska animerade figurer och fin musik”

”Med sina rika miljöer, visuella densitet, underbara köområde, fantastiska animerade figurer och fina musik skapar Underlandet en magisk värld som de yngsta av Lisebergs gäster kommer att minnas i generationer framöver. I en värld full av kommersiella och lättomsättliga varumärken valde Liseberg djärvt att använda sin befintliga kaninkaraktär, för på det sätt att stärka relationen till sina gäster.”

– Vi har inte byggt en inomhusattraktion som denna på över 50 år, och vi är stolta över att ha skapat en attraktion som håller så hög internationell klass, säger Andreas Andersen.