Får eventutbildning. Behind the scenes är en praktisk eventutbildning som ger unga göteborgare chansen till insyn i hur det är att arbeta inom upplevelseindustrin. Inför årets Way Out West ska studenterna bland annat vara med och utforma en ny VIP-del på festivalområdet.

Behind the scenes är ett unikt samarbete mellan Way Out West (Luger) och projektet Upp! som är en karriärsatsning för ungdomar mellan 16 och 24 år. Tanken med eventutbildningen är att ge unga kunskaper om upplevelseindustrin i allmänhet och musikfestivaler i synnerhet.

Utbildningen består av heltidsstudier från 8 juni till 31 augusti. De 30 studenterna får bland annat vara med och utforma ett helt nytt område på festivalen – VIP-delen som i år har premiär.

Kan bli en tung merit för framtida arbete
Enligt Niklas Lundell på Way Out West är samarbetet helt i linje med festivalens anda och ambition.

– Ända sedan starten 2007 har vi aktivt jobbat med miljöfrågor och socialt ansvar. Genom Behind the scenes delar vi med oss av den kunskap vi fått genom åren och ger unga människor verktyg för att förverkliga sina egna drömmar, säger han.

Förhoppningen är att utbildningen blir en tung merit för framtida arbete inom upplevelseindustrin. De som deltar får både praktiska och teoretiska kunskaper inom bland annat marknadsföring, artistbokning och publiksäkerhet.

”Får påverka en av Europas hetaste festivaler”
Ett av målen med karriärsatsningen UPP! är att uppmuntra unga att våga tro på sina drömmar och arbeta med något de brinner för.

– Samarbetet mellan oss och Luger innebär att de får påverka en av Europas hetaste festivaler, säger Raquel Sanchez på Upp!

fotnot: Behind the scenes vänder sig till unga mellan 16 och 24 år, skrivna i Göteborg. Sista anmälningsdag är 30 maj och sökande rangordnas efter relevant utbildning och erfarenheter samt arbetsprov.