Gör musiken till sin. Varje torsdag träffas ett gäng tio-tolv-åringar i Påvelundsskolans bamba. De ingår alla i ”Kör för full hals” – en nystartad kör där medlemmarna får vara med och göra sina egna låtlistor, sjunga, dansa och spela olika instrument.

– Det är mer som en musikverkstad där vi experimenterar oss fram. Medlemmarna själva får välja repertoar och vi sjunger populärmusik som Justin Bieber och Zara Larsson, säger Cassandra Rosenqvist, som kombinerar egna gymnasiestudier med att vara ledare för kören.

Hon fick idén att starta en kör när hon tillbringade tid på Gården, Nya Påvelundsskolans fritidsgård. Projektet godkändes av Ungdomsforum i Västra Göteborg och smygstartade i höstas, men hade sin riktiga kick off med ett tre dagar långt läger i januari.

− Vi hade bland annat en hiphop-workshop, övade sång, spelade gitarr och dansade. De som var där fick testa olika sätt att skapa musik och sedan har vi tagit med oss det till körövningarna, säger Cassandra Rosenqvist och fortsätter:

Ett sätt för de yngre att knyta kontakter
− Det handlar om att visa det underbara i musiken. Att den är ett verktyg och att man får vara med och skapa och göra den till sin, även om man inte själv har skrivit låtarna.

Tanken med kören är också att killar och tjejer från hela Västra Göteborg ska få en mötesplats. När stadsdelen bildades av det som tidigare var Södra Skärgården, Tynnered och Älvsborg var det en sammanslagning av områden som inte hade så mycket gemensamt.

− Ungdomar från olika områden inom den nya stadsdelen känner inte varandra. Körprojektet är ett sätt för att de som är lite yngre ska kunna knyta kontakter, säger Cassandra Rosenqvist.

Nu tränar kören inför ett framträdande på Tynneredsdagen. Några av de 10-12-åringar som var med på lägret har hängt i, andra hoppat av och det finns plats för den som vill gå med.

7744.jpg