Vad är fint? Vad är fult? Och vem bestämmer egentligen vad som är konst? Det är några av de frågor som är i fokus när sex unga konstnärer gör utställningen ”Vårt Göteborg?” på Frölunda kulturhus. På lördagens vernissage utlovas livemåleri.

Temat är staden och stadsmiljön. Sex unga Göteborgskonstnärer har byggt upp enkla miljöer i kulturhusets utställningshall. Materialet har de hittat på plats, bland annat i husets källare.

− På vernissagedagen kommer de att gå lös och måla på väggar och golv. Så det är först då som utställningen egentligen blir till, säger Britta Andersson, kulturproducent på Frölunda kulturhus.

Vill göra avtryck

Hon säger att kulturhuset kom i kontakt med konstnärerna när de deltog i förra årets vandringsutställning ”Ung kultur”. Även då var det livemåleri som gällde.

− De var kreativa och roliga och vi ville gärna att de skulle komma tillbaka. Det är kul med en grupp ungdomar som verkligen har lust och som vill göra avtryck, säger Britta Andersson.

Medverkande konstnärer är Gabriel Edvinsson, Hannes Edvinsson, Erik Johansson, Karin Kjellkvist, Per Brehmer och Karl Thelander.

Fotnot:
Vernissagen äger rum på lördag klockan 13.00. Utställningen pågår till den 5 april.