Världens största kör- och orkesterläger. Efter två år med digitala produktioner blir det återigen livekonserter när ett av världens största kör- och orkesterläger Side by Side by El Sistema går av stapeln. Den 18 − 22 juni samlas över 2000 deltagare i åldern 6 − 23 för att sjunga och spela, sida vid sida, med professionella musiker. Nytt för i år är ett öppet program på Stadsbiblioteket med framträdanden, musikskrivar−workshop och föreläsning.

Den 18 − 22 juni kan unga musiker och sångare återigen samlas på kör- och orkesterlägret Side by side efter pandemin.

− Äntligen! Många av barnen har inte haft ordentliga musiklektioner på två år och det finns ett uppdämt behov av att få spela och sjunga tillsammans igen, säger Terese Mörtvik på Göteborgs Symfoniker som arbetar med Side by Side.

I vanlig ordning får deltagarna repetera och ge konserter tillsammans med professionella musiker och gästdirigenter.

− Det är en möjlighet som ger deltagarna en annan nivå av lärande och förhoppningsvis inspiration när de får se vad de själva kan bli i framtiden.

Konserter runt om i Göteborg

Under lägret blir det sju konserter, bland annat Festival Concert på Scandinavium och symfonikonserten Closing Concert på Konserthuset. Du kan läsa mer om programmet på länken nedan.

I år blir det är även ett program på Stadsbiblioteks Trappscen med musikaliska framträdanden av lägrets deltagare. Side by Side: Camp Out är öppet för allmänheten och bjuder också på samtal med deltagare i Västra Götalands Ungdomssymfoniker, intervju med Emil Eliasson som är en av årets gästdirigenter, föreläsning och samtal om jämställdhet inom musiken, och musikskrivar−workshop med den svensk-syriska artisten och låtskrivaren Kristina Issa.