Rita manga, spela i band eller dansa. Under Kulturkram:s workshopsfestival på Stenhuset i Majorna den 15-16 augusti får ungdomar från hela Göteborg chansen att prova på olika kreativa aktiviteter – i tio workshops som både önskats och leds av andra ungdomar.

– Under året har vi tagit fram tio workshops i nära samarbete med de ungdomar som rör sig just på Stenhuset. Tanken är att ungdomar från hela staden ska få en möjlighet att lära känna varandra och i år är det Majorna som presenteras för hela Göteborg, säger projektledare Jessica Winnberg.

63FC.jpg
Bland programpunkterna finns bland annat möjlighet för den som aldrig hållit i ett instrument att pröva på hur det är att spela i ett band, att göra en egen affisch eller drömfångare och att dansa K-Pop.

”Ett roligt sätt att knyta kontakter”
Fjolårets workshopsfestival hölls i Angered och nästa år blir det på Hisingen.

Lördag den 19 augusti anordnas även ett urval workshops i Bältespännarparken under Kulturkalaset, denna gång utan åldersgräns.

– Det är ett sätt för oss att visa vilken resurs Kulturkram är för Göteborg och ett roligt sätt att knyta kontakter med andra som är intresserade av liknande saker.