Vad händer egentligen längs vattnet? är namnet på Sjöfartsmuseets nya utställning. Ett samarbete med Ungdomssatsningen Centrum har resulterat i fotografier, tredimensionella konstverk och smyckedesign som fokuserar på hamnstadens villkor och hemligheter.

Förra gången Sjöfartsmuseet samarbetade med Ungdomssatsningen Centrum resulterade det i utställningen Overbored! Nu, två år senare, är det dags för ytterligare en utställning.

Den här gången har ungdomarna fokuserat på Göteborg som hamnstad. Hur ser den ut och under vilka villkor lever man där. Bland annat visas en modern tolkning av Sjömanshustrun, ett fotografiskt verk av Anton Nilsson.

– Att samarbeta med ungdomar och låta dem själva berätta är väldigt viktigt för vår verksamhet. Vi arbetar för att bredda våra målgrupper och museets utställningar vill visa det maritima kulturarvets mångfald, säger Anna Rosengren, museichef.

Onsdag den 14 maj klockan 18 invigs utställningen med unplugged musik och poesi. Utställningen pågår hela sommaren fram till 24 augusti.