Ett nätverk med ungdomar från olika delar av stan, discon, konserter, teaterföreställningar och lokala mötesplatser. Det är resultatet av kommunens ungdomssatsning för att skapa fritidsaktiviteter för och tillsammans med ungdomar mellan 16 och 20 år.

För ett år sedan satsade kommunstyrelsen 19 miljoner för att skapa fritidssysselsättningar för ungdomar. Backa, Gunnared, Frölunda, Majorna och Kortedala fick ansvaret för ungdomssatsningen. De fem stadsdelarna har idag processamordnare som arbetar med satsningen. Under våren kommer ungdomssatsningen att besöka gymnasier för att informera om arbetet och idéerna. Konkret har satsningen hittills resulterat i:

KulturATOM, ungdomssatsning i Angered

Andra Stället är ett kulturhus som ligger i Angered Centrum. Där kan man spela musik, teater, dansa och eller gå på konsert. KulturATOM jobbar också lokalt i Eriksbo där det spelas rockmusik och i Gårdsten där det dansas funk.

Ungdomarnas Pjäshall 44, Kortedala och Bergsjön

I Radarhallen arbetar ungdomarna med till exempel demokratifrågor, klättring, trygghet, tjejverksamhet och motor. I Bunkeberget kan man åka inlines, skateboard och BMX.

Centrum, Härlanda och Majorna

I centrala stan, Härlanda och Majorna jobbar ungdomarna med lokala mötesplatser som Meeths Unga Salonger, Rosengatan och Härlanda-Park som är på gång.

Väster

I Väster jobbar man med att ge ungdomar möjlighet att förverkliga sina idéer. Ungdomarna har startat ett IT-café på Styrsö, öppnat en musikstudio i Frölunda och ett IT-rum i Högsbo.

Teen Dream, Hisingen

Inom ungdomssatsningen Teen Dream kommer ungdomarna syssla med musik, spontanidrott och arrangemang. Ungdomars trygghet och säkerhet på Hisingen är en viktig fråga. Ett hus för att mötas i oavsett bakgrund planeras.