Ungdomens Hus på Hisingen invigdes på fredagen. Det sker inom Teen Dream - ungdomssatsningen Hisingen. I en gammal industrilokal på Ångpannegatan 15 B har ungdomarna på Hisingen äntligen fått en egen lokal.

-Vi har väntat i två år på denna dag och det känns verkligen skönt att vi äntligen kan köra vår verksamhet fullt ut, säger Kenneth Johansson projektledare för ungdomssatsningen 16-20 år.

Lång väg till målet

-Det känns så skönt och samtidigt väldigt nervöst. Vi har nått vårt mål. Det har varit en lång väg hit, men nu är vi framme och det är underbart, säger Atta Suleiman och Lina Ram, ordförande och vice ordförande i Teen Dream.

De hade all anledning att vara nöjda. Många kom på invigningen. Folk från Hisingens stadsdelsnämnder och förvaltningar, polisen, nattvandrarna, kommunfullmäktige och många fler passade på att mingla.

”Ungdomar kan”

-Det här är ett bevis på att ungdomar kan. Ni kommer att bli förebilder för andra ungdomar i hela Göteborg, sa Ewelina Tokarczyk ledamot av kommunfullmäktige som klippte bandet och gjorde invigningen officiell.

Invigningstalade gjorde också Lennart Orstadius ordförande i Backa stadsdelsnämnd och Backas stadsdelschef Margareta Carlsson Lundin.

Teen Dream underhöll

Vid invigningen bjöds på många sköna uppträdanden av ungdomar i Teen Dream. Gruppen Los Abadonados som också varit med i Göteborgstalangen, rappade på svenska och hade sin givna publik. Det bjöds också på streetdance och rockgruppen Dirty Denim från Torslanda fick många att stampa takten.

På fredagskvällen kommer Teen Dream att ha en ny invigning men då för sin egen målgrupp, det vill säga ungdomarna själva.

Mycket att erbjuda

Resten av våren kommer Teen Dream att erbjuda Hisingens ungdomar en blandad kompott av verksamhet. Arrangemang varannan lördag, öppet varje onsdag, torsdag och fredagskväll.

I huset finns IT-café, biljard, rum för spontanidrott och motorverkstaden står till ungdomarnas förfogande. Självklart går det att bara vara också, men inom kort kommer ett stort utbud av andra aktiviteter där merparten kommer ifrån ungdomarna själva.

339A_2.jpg
Många besökte nya Ungdomens Hus på Hisningen vid invigningen på fredagen.