Fullt med sommaraktiviteter. Lövgärdets fritidsgård – Ungdomsgården – har flyttat till större och fräschare lokaler mer centralt. Verksamheten riktar sig till ungdomar mellan 12 och 18 år och kommer att ha öppet hela sommaren med många roliga aktiviteter.

Fritidsassistenterna Mohammed, Mikaela och Alexandra.

De nya lokalerna finns på Vaniljgatan 28, centralt på torget.

– De är fräschare, finare och luftigare. Vi är supernöjda, säger Ljiljana Hadrovic Bukera, enhetschef kultur och fritid, Angered.

Fotboll och grillkvällar

Under sommaren håller fritidsgården öppet måndagar, tisdagar och torsdagar klockan 16–20.30. Ungdomsgården samarbetar väldigt nära med Streetgames, som finns i Lövgärdet flera kvällar i veckan och riktar sig till äldre ungdomar. I princip innebär det att det finns något som händer varje dag. Det blir till exempel kvällsidrott varje lördag och söndag klockan 17–23.

– Det kommer att finnas hur mycket som helst att göra i sommar: fotboll, basket, tävlingar som Talangjakten, grillkvällar med mera. Många aktörer är med och bidrar.

Ungdomsvärdar är ett nytt koncept i Lövgärdet sedan april som kommer att jobba över sommaren. Det är ungdomar i 18-årsåldern som kommer att anordna aktiviteter även för de yngre barnen.

– Barn som kan tänka sig att spela badminton, kubb med mera. Syftet är att få fler att röra på sig. Ungdomsvärdarna är något som vi gärna skulle ha permanent. Det vore bra utifrån ett trygghets- och hälsoperspektiv, säger Ljiljana Hadrovic Bukera.

Mer personal på grund av covid-19

Ungdomsvärdarna kommer även att jobba med att informera om covid-19 två dagar i veckan under sommaren. Informationen kommer att ske på flera språk: arabiska, somaliska och albanska.

Covid-19 gör också att sommarens verksamhet måste anpassas.

– Dels har vi mycket uteaktiviteter och dels har vi stärkt upp med personal så att vi kan se till att det inte blir fler än 10–20 ungdomar på varje aktivitet.

Aktiviteterna som anordnas av Göteborgs Stad kommer att finnas i stadens kalendarium.