Resandeblod på Stadsmuseets foajéscen. Med hjälp av sång och musik blottar författaren Bennie Åkerfeldt och musikern Pelle Jageby rasismens byggstenar så att alla kan se dem. På söndag den 8 december klockan 13 visas föreställningen Resandeblod på Göteborgs Stadsmuseum. Fri entré.

Det är Europa Direkt som står som arrangör när den turnerande föreställningen Resandeblod kommer till Göteborg.

– Det är en angelägen föreställning där budskapet förmedlas med sång, musik och berättande, säger Eva Borgvall, verksamhetsansvarig på Europa Direkt Göteborgsregionen.

Blottlägger rasismen
Publiken får ta del av resandefolkets historia i Sverige och Europa. Men samtidigt som författaren Bennie Åkerfeldt och musikern Pelle Jageby blottlägger rasismens mekanismer ger de också hopp om framtiden.

– De tar upp frågor hur man kan tänka idag för att undvika att rasismen och förföljelsen bara fortsätter. Det är dags att slänga av oss de gamla tankarna och begreppen, säger Eva Borgvall.

Arrangemanget sammanfaller med Stadsmuseets utställning Vi är romer – möt människorna bakom myten som pågår fram till 12 januari.

En viktig EU-fråga
– Men det har inget direkt samband. Europa Direkts uppgift är att spegla EU-frågor och bjuda in till debatt och diskussion. Därför är vi glada att kunna erbjuda den här föreställningen, säger Eva Borgvall.

Resandeblod visas söndagen den 8 december klockan 13 på Göteborgs Stadsmuseum, Foajéscenen. Fri entré. Europa Direkt bjuder på glögg med tilltugg.