Ett dussin göteborgare i den svenska EM-truppen i sommar. Det är den både ambitiösa och realistiska målsättningen för friidrottarna i Hemmalaget. Med mindre än ett halvår kvar till första start utökas resurserna till hemmahoppen.

Namnet på den offensiva satsningen är ingen slump. Hela poängen med Hemmalaget är just att bygga ett lag i den ofta individuellt inriktade friidrotten.

– Hemmalaget visar att man har förstått vad som krävs för att lyckas; en fokusering på allt som rör idrottsverksamheten och att man använder alla resurser som finns runtomkring den aktive, säger Alhaji Jeng, den stavhoppande Öisaren som är ett av Sveriges största medaljhopp i EM.

Får stöd från näringslivet

Tillsammans med dryga dussinet andra aktiva och deras tränare har han under de senaste fyra åren ingått i den grupp som stöttats ekonomiskt av Göteborgs friidrottsförbund i en långsiktig satsning mot just EM.

Det senaste året har även näringslivet tagit plats i laget för att ge hemmahoppen bästa möjliga uppladdning.

– Det är inte en traditionell sponsring i den meningen att man kalkylerar med att räkna hem den i framtida försäljning, utan snarare goodwill från företag som med hjärtat vill göra något bra för Göteborg, säger Maria Leffler, projektkoordinator för Hemmalaget på Business Region Göteborg.


Läs hela artikeln i senaste numret av Vårt Göteborgs pappersupplaga som utkommer onsdagen den 19 april. Tidningen delas ut till alla hushåll i Göteborgs kommun. Den finns också att ladda ner som pdf-fil

här
.