Nya bryggor och ny lekplats. Bergsjöbadet har fått en rejäl upprustning. Fler bryggor, ny lekplats, nya soldäck och bättre belysning. Dessutom är badet nu mer tillgängligt. På söndag den 16 juni invigs badplatsen.

Bergsjöbadet är uppskattat av Bergsjöborna och på sommaren är det fullt på den omtyckta badplatsen vid skogsjön med samma namn som stadsdelen. Ungdomar och andra i stadsdelen har under de senaste åren fått vara med och påverkat utformningen av badplatsen, som är tänkt att bli en attraktiv mötesplats som ska vara tillgänglig för aktiviteter året om. Nu är den klar.

– Det finns en ny lekplats som har gjorts delvis tillgänglighetsanpassad. Den har rutschbanor, klätterlek, och en tillgänglighetsanpassad karusell, säger Jeremy McClure, projektledare på park- och naturförvaltningen.

Marken har jämnats ut så att det inte ska finnas några branta lutningar för att öka framkomligheten. Entrén har gjorts mer inbjudande och området har fått ny tryggare belysning.

– Tanken är att Bergsjöbadet ska vara tillgängligt längre tid på året och för fler personer.

Fler bryggor och en flotte
De två befintliga bryggorna har fått sällskap av två till och en flotte med hopptorn och sviktbräda finns lite längre ut i sjön för den som vill simma en bit. Badplatsen har fått en sandstrand och två stora soldäck. Ett elskåp har ställts dit för att göra det möjligt att ha mindre evenemang vid platsen.

I slutet av maj avslutades markarbetet och nu är det dags för invigning. Invigningen startar klockan 12.50 med musik av lokala artister. Klockan 13 blir det trumpetfanfar och bandklippning.

– Det blir uppträdande med Ida Schönbäck, en lokal artist. Sedan ska tre nya sköldpaddsskulpturer få ett namn och därför blir det en namntävling, säger Jeremy McClure.

Prova på segling
Svenska Livräddningssällskapet finns på plats och berättar om sin verksamhet och de bjuder även in både vuxna och barn till gratis simmärkestagning.

– Även Göteborgs kungliga segelsällskap finns på invigningen så att den som vill kan prova på segling. Räddningstjänsten är också på plats och berättar om sin verksamhet.

Det bjuds på kaffe, saft och glass.

Upprustningen har blivit möjlig genom en satsning av Boverket som bidragit med 1,7 miljoner och park- och naturförvaltningens investering i projektet. Förutom Boverket och park- och naturförvaltningen har Trygg Vacker stad, stadsdelen och Bergsjön 2021 bidragit med pengar till projektet.