Villkor, klass och värdighet. “Vi som arbetar med våra kroppar” heter utställningen som öppnar på Milleniumplatsen vid Stora teatern i Göteborg den 29 april. Den lyfter personer som inte kan arbeta hemifrån och ger en unik inblick i 33 personers verklighet och yrkesliv.

Utställningen består av foton och berättelser.  Det är den andra av tre utställningar med olika perspektiv på hälsa. De är en del av Göteborgs 400-årsjubileum som har hälsa i fokus i år.

”Om villkor, klass och värdighet”

– Utställningen handlar om villkor, klass och värdighet. De människor som arbetar med sina kroppar och därmed inte kan arbeta hemma är nödvändiga för att vårt samhälle ska fungera, men de kommer sällan till tals i våra offentliga rum och medier. Just detta vill vi ändra på, säger Annica Carlsson Bergdahl på Rot Produktion, skapare av utställningen.

Bilderna i utställningen är tagna av fotografen Elisabeth Ohlson. “Vi som arbetar med våra kroppar” har vernissage fredagen den 29 april klockan 15.30. Se program nedan. Den kompletta utställningen med fotografi, texter, film, inläsningar, installationer och interaktivitet har vernissagen på Frölunda kulturhus den 3 september.