På lördag öppnar en ny utställning på Stadsmuseet om kampen för att bevara gammal bebyggelse i Haga, Majorna och Gårda. Affischer, foton och film beskriver den folkliga opinionen från 1960-talet fram till idag.

På lördag 27 februari öppnar en ny utställning på Stadsmuseet om kampen för att bevara gammal bebyggelse i Haga, Majorna och Gårda. Affischer, foton och film beskriver den folkliga opinionen från 1960-talet fram till idag.

Snart avgörs framtiden för kvarter i Gårda

Initiativtagare till utställningen är Karina Ekstrand vars dokumentär om kvarteret Oktanten i Majorna premiärvisas på utställningen. Huset på Karl Johansgatan 17 var länge rivningshotat men är idag räddat och nyrenoverat tack vare engagerade göteborgare.

Stadsdelen Gårda har flera gamla kvarter vars öde kommer att avgöras inom en snar framtid. Karina Ekstrand hoppas att utställningen ska inspirera människor till handling för att bevara Gårdas landshövdingehus och andra byggnader från 1920-talet.

Utställningen pågår fram till och med den 14 april. Karina Ekstrands film Nio liv – berättelsen om ett hus och dess människor under tre sekler visas söndag 14 mars klockan 14 och onsdag 7 april kl 18.