Ska locka barnfamiljer till Göteborg. Soligt, molnigt eller hällande regn? En ny stadsguide ska göra det lättare att få en perfekt dag i Göteborg, oavsett väderlek. Appen är del av en kampanj för att locka hit semestrande barnfamiljer.

Sommaren är kort och semestern ofta fylld av stora förväntningar. Inte minst på sol. Men i Göteborg finns saker att göra i alla väder. Regnar det kan man till exempel besöka regnskogen inne på Universeum eller titta in på något av stadens museer. Eller varför inte gå till Liseberg för att passa på att åka maximalt när det inte är några köer?

Väderanpassade aktiviteter
Appen En perfekt dag, som går att ladda ner från goteborg.com, är integrerad med norska vädertjänsten yr.no. När den startas föreslår den tre olika väderanpassade aktiviteter, och för att få fram fler är det bara att skaka på telefonen.

– Vi vet att barnfamiljers största farhåga är att barnen ska ha tråkigt på semestern. Vi vill ta bort lite av den oron, med ett verktyg som ska säkerställa att man har en så perfekt semester som möjligt, säger Niclas Eklund, kampanjledare.

I appen finns även en funktion för att spara intressanta tips i en favoritlista, samt en kamera med vykortsfilter.

Vill locka barnfamiljer
Appen är del av en större satsning för att locka turister till Göteborg. Satsningen består också av en kampanjfilm, annonser på nätet och ett sommarmagasin som skickas hem till 700 000 hushåll i Sverige och 150 000 hushåll i Norge.

– Vi riktar oss till barnfamiljer. Dels är det de som kommer till Göteborg i störst utsträckning, dels är det där vi har störst potential att nå fler, säger Niclas Eklund.

Göteborg & Co, Liseberg och Universeum står bakom kampanjen, där Göteborg & Co satsat två miljoner kronor.