Vinnare i internationell tävling. Konstnären Augustina Diaz från Argentina sitter i coronakarantän i Österrike. Samtidigt växer hennes verk ”Artificial borders” fram på en husfasad på Magasinsgatan 18. Väggmålningen är en av vinnarna i en internationell konstävling arrangerad av verksamheten Sätt färg på Göteborg.

Göteborgskonstnären Llefen Carrera under det pågående arbetet.

Om du passerar Magasinsgatan 18 de närmsta veckorna kan det hända att du ser Göteborgskonstnären Llefen Carrera i arbete. Hon målar upp den argentinska konstnären Augustina Diaz väggmålning ”Artificial borders”.

En av tolv vinnare
− Jag är mycket hårdare när jag målar någon annan konstnärs verk. Då vill jag verkligen att det ska bli precis så som konstnären själv vill, säger Llefen Carrera.

Väggmålningen är en av tolv vinnare i den internationella konsttävlingen Gothenburg Art 21 som fick in sammanlagt 35 000 röster. De vinnande bidragen blir en del av konststråket 21 km konst som är ett jubileumsprojekt inför Göteborgs 400−årsdag.

Konststråket går från Kulturhuset Blå Stället i Angered till Röda Sten Konsthall vid Klippan och arrangör är utbildningsprojektet Sätt färg på Göteborg.

− De vinnande bidragen från tävlingen målas av deltagare i vår måleriverksamhet samt lokala konstnärer, säger Lilian Paunovic Olsson på Sätt färg på Göteborg.

Den argentinska konstnären Augustina Diaz målning som Göteborgskonstnären Llefen Carrera nu målar på en fasad på Magasinsgatan.

Skildrar inre och yttre gränser
Väggmålningen ”Artificial borders” för tankarna till hårt dragna nationsgränser, men också till de gränser vi människor drar upp för oss själva.

Lilian Paunovic Olsson berättar att verket kom till när konstnären blivit deporterad från sin partners hemland för att hon saknade rätt dokumentation.

Llefen Carrea, som även har med det egna verket ”Natures dust” i konststråket 21 km konst, målar koncentrerat på Magasinsgatans husfasad.

− De är många detaljer som gör det svårt att måla − samtidigt är det dem som gör verket intressant, säger hon.