Hitta ditt Valborgsfirande i kalendariet. Precis som tidigare år kommer det att finnas gott om platser där våren firas in. Håll koll i Göteborgs Stads kalendarium för att hitta Valborgsfirande nära dig.

Göteborgs Stads kalendarium: Valborgsfiranden

Slottsskogen, Trädgårdsföreningen och Galaxen i är några av alla de platser där det kommer att bjudas på sång, ponnyridning och mängder aktiviteter att prova på. Dessutom tänds brasor, som traditionen bjuder, för att fira in våren. Göteborgs Stads kalendarium uppdateras med nya ställen och information för den som vill.

Firande på flera platser
Göteborgs studentkårer hälsar välkomna till det traditionella valborgsfirandet i Trädgårdsföreningen. Det bjuds på vårtal, sång och musik på scenen vid Fontänplatsen. Start klockan 14.00 och slut runt 16.00.

Slottsskogens Valborgsmässofirande startar klockan 16.00 vid Björngårdsvillan och besökare får ta del av underhållning i form av dans, musik, mekanisk tjur och fler aktiviteter för folk i alla åldrar. Klockan 20.30 kommer häxor och tänder elden precis som vanligt.

Gratis för alla
I teorin kan du hinna flera firanden i rad på måndagen. I Bergsjön öppnar stadslantgården Galaxen upp för sitt återkommande Valborgsmässofirande. Kaféet öppet klockan 11.00 och stänger vid 21.00. Däremellan finns möjlighet att prova på ponnyridning, körning med häst och vagn, att lyssna till körsång och se brasan tändas.

Alla dessa firanden är gratis.