Allt från teater till skridskor. Det är snart dags för sportlov och som vanligt finns det mycket att göra för lovlediga. Du kan till exempel testa teater, lära dig göra film, åka skridskor eller sjunga med liveband.

Det är skrivarworkshop med Tobias Gard på Torslanda bibliotek. Foto: Christine Karlsson

Göteborgs bibliotek och kulturhus erbjuder många aktiviteter under sportlovet, de ordnas över hela staden och de allra flesta är gratis. På Stadsbiblioteket går det att testa att spela teater med blivande teaterpedagoger och på Frölunda kulturhus är det nycirkusworkshop med Cirkus Unik (avgift).

Dans och gympa

Det finns också många aktiviteter för den som vill dansa och gympa. Till exempel går det att testa street dance från Ghana och Nigieria med Salem Yohannes på Kulturhuset Kåken och street dance, K-pop och hip-hop med Miski på Kulturhuset Blå stället. På Kulturhuset Bergsjön blir det bokgympa, då används boken som gymredskap och det blir högläsning.

Gör film och sjung med liveband

På Frölunda kulturhus och Kulturhuset Bergsjön går det att lära sig att göra film. Den som drömmer om att bli DJ kan gå kurs för Jhon Solarte på Kulturhuset Kåken. I Kulturskolans lokaler på Gärdsåsskolan går det att sjunga tillsammans med andra ihop med liveband. Aktiviteten är från 12 år och uppåt, det går att vara med oavsett om du sjungit tidigare eller är nybörjare.

Åk skridskor

På Ruddalen är det allmänhetens åkning hela sportlovsveckan. Den 10 februari är det skridskodisco och

Bokgympa med boken som gymredskap och även högläsning blir det på Kulturhuset Bergsjön.

efteråt är det bandymatch mellan BK Slottshov och SK Höjden. Den 14 februari och 16 februari går det att prova olika issporter tillsammans med föreningar.

Sportlovshockey på Scandinavium

På Scandinavium är det sportlovshockey för hela familjen i samband med Frölundas hemmamatcher (avgift) den 14 februari och 16 februari. Då finns det aktiviteter i arenan för både stora och små, bland annat ansiktsmålning, godisregn och tipspromenad.

Gör din egen käpphäst

I Pliktas fritidsverksamhet händer det mycket under sportlovsveckan. Hästar från djurgården kommer till exempel på besök, det är alla hjärtans dag-tema, det går att skapa sin egen käpphäst och det är grill och utelek.

Fler aktiviteter och mer information om aktiviteterna i artikeln finns i Göteborgs Stads kalendarium och i länkarna.

De äldre barnen kan besöka Frilabbet på Frilagret där man kan skapa sådant som är svårt att göra hemma.