För alla äldre i Göteborg. I veckan hålls Askim-Frölunda-Högsbos första vårfest för seniorer, med buffé, sång, musik och dans. Och festen, som är en av aktiviteterna under Äldreåret 2012, är öppen för alla äldre i hela Göteborg.

– Det finns 120 platser, men vi har redan 100 anmälda, säger Florence Spång, aktivitetssamordnare i stadsdelen.

Hon ordnar fester på Högsbotorphemmet en gång i månaden för seniorer som bor hemma. Mellan 30 och 70 personer brukar komma till festerna.

”Jättefin underhållning, med allsång och dans”
– Men efter sammanslagningen av Askim, Frölunda och Högsbo, bestämde vi oss för en stor vårfest dit alla får komma, så det blir premiär på torsdag, säger Florence Spång.

Hon och hennes kollegor har bokat Askimsvikens konferenshotell, med vacker utsikt över vattnet, på torsdag klockan 16–20. Då kommer det att dukas upp buffé med kaffe och kaka efteråt. De kända Göteborgsartisterna Sune Waldehorn och Berit Bäckström står för musik och sång.

– Det blir jättefin underhållning, med allsång och dans. Jag hoppas att många vill dansa för det är så man håller sig frisk, säger Florence Spång.

Hon berättar att flera äldre har funnit nya kärleksvänner vid de fester som stadsdelen ordnar.

Kärlekshistoria ger hopp
– En nyårsfest var det en man och en kvinna, båda 86 år, som dansade med varandra. De fortsatte med en PRO-träff och nu bor de varannan vecka hos varandra och är jättekära. Visst är det härligt!

– Och en sådan kärlekshistoria ger andra ensamma seniorer hopp. De ser att det går att bryta ensamheten och få leva upp igen. Att finna kärleken är ju lika härligt vare sig man är 15 eller 95 år, säger Florence Spång.

– Det spelar ingen roll hur gammal man blir, bara man har ungdomssinnet kvar.