Flera författare medverkar. Världsbokdagen firas den 23 april med en livesänd kväll från Stadsbiblioteket i Göteborg. Flera författare medverkar, däribland Anna Järvinen och Klas Östergren. “I år känns det extra viktigt att hylla boken, läsandet och berättelsernas kraft när stora delar av samhället är stängt och vi lever mer isolerat runt om i världen”, säger Martin Holmquist, programsamordnare på Stadsbiblioteket.

Världsbokdagen firas över hela världen den 23 april på initiativ av FN. Tanken är att uppmärksamma böcker och författares betydelse för att sprida idéer och kunskap, men också att bidra till förståelse och tolerans mellan människor.

– Traditionsenligt firar vi dagen på Stadsbiblioteket genom att samla en mängd författare för uppläsning och samtal, säger Martin Holmquist.

Medverkande

I Göteborg sänds Världsbokdagen live från Stadsbiblioteket klockan 18 den 23 april. Vissa av författarna är med i studion i hörsalen och andra är med på länk. Följande medverkar: Anna Järvinen, Elis Monteverde Burrau, Nina Pascoal, Klas Östergren, Åsa Linderborg, Love Antell, Dmitrij Strotsev (Läses av Marit Kapla) och Khaled Alesmael, Ragnar Strömberg, konferencier, och Eric Magassa, affischkonstnär.

Världsbokdagen på Stadsbiblioteket arrangeras i samarbete med Författarcentrum Väst och med stöd av Svenska akademin.